Dreamfolkband Wooden Soldiers kondigt albumreleaseshow en nieuwe single aan

Dreamfolkband Wooden Soldiers kondigt albumreleaseshow en nieuwe single aan

Eind november brengt dreamfolkband Wooden Soldiers hun langverwachte debuutalbum uit. De release wordt gevierd op woensdag 27 november in VechtClub XL in Utrecht. Voordat het album uitkomt, brengt Wooden Soldiers eerst nog de single ‘You Know’ uit.

In ‘You Know’ is het duiveltje op de schouder aan het woord: Het lage zelfbeeld en de negatieve stem in ieder van ons die je onzeker maakt en je afkraakt voordat je überhaupt aan iets bent begonnen.

De clip van ‘You Know’ is een visueel en absurd feestje waarbij de vreemdste zaken elkaar opvolgen, net zoals je de wereld niet meer helder kunt zien als je teveel luistert naar negativiteit. De videoclip is gemaakt door bandlid en illustrator Agnes Loonstra, die ook garant stond voor de video’s van ‘My Name’, ‘Potion’ en ‘City Lights’.

Bekijk de video via: https://youtu.be/Q1HSIk68Q9U

Wooden Soldiers is ontstaan vanuit een relatiebreuk tussen de twee oprichters van de band. Het duo verwerkte de break-up door samen nummers te schrijven. Na twee EP’s en inmiddels vier bandleden rijker, zonderde de zeskoppige band zich langere tijd af om hun geluid te herontdekken. De groep dook de studio in met producer Martijn Groeneveld (o.a. Bertolf, Blaudzun, Mathilde Santing, Ricky Koole). Het resultaat is de rootsy dreamfolk-plaat “Wooden Soldiers”.

Wooden Soldiers bracht tot nu toe de twee EP’s ‘Second’(2016) en ‘First’ (2015) uit en speelde onder andere op de Popronde, Stukafest, Le Guess Who Mini, Festival Mundial en de Grote Prijs van Nederland.

Kaartverkoop albumreleaseshow: tinyurl.com/woodensoldiersalbumrelease

Meer informatie: https://woodensoldiers.nl

 

About Jessica de Wal