Julian Taylor brengt nieuwe single ‘100 Proof’ uit

Julian Taylor brengt nieuwe single ‘100 Proof’ uit

De Canadese singer-songwriter Julian Taylor heeft een nieuwe single, een cover van het nummer ‘100 Proof’ uitgebracht. ‘100 Proof’ is geschreven door een vriend van Julian, de in Toronto wonende muzikant en veel geprezen muziekleraar Tyler Ellis. De single ‘100 Proof’ overbrugt de kloof tussen Taylor’s volgende album, dat in de maak is, en zijn vorige album ‘The Ridge’ uit 2020, dat hem wereldwijd lovende kritieken en acht nominaties opleverde. Waaronder  twee Juno Awards, de Polaris Long List, en twee Canadian Folk Music Awards, waarbij hij de award voor Solo Artist of the Year won.

Beluister de single via: https://lnk.to/100Proof

Taylor ontmoette Ellis voor het eerst tijdens optredens op verschillende open podia in de regio rondom Toronto. Tijdens de pandemie organiseerden ze samen een online open podium. Julian Taylor vertelt: “Ik hoorde ‘100 Proof’ voor het eerst toen Ellis het voor iedereen vanuit zijn keuken speelde via Zoom, ik was op slag verliefd en moest het liedje wel coveren.” Het nummer is een hommage aan het legendarische liedje ‘Freight Train’ van Elizabeth Cotton. Taylor levert een prachtige vertolking af, geproduceerd door Tim Abraham, met David Woodhead op basgitaar en Jason Fowler op gitaar.

‘100 Proof’ is het verhaal van een man over de liefde voor zijn familie en de parels van wijsheid die hij hen nalaat. Ellis schreef het lied als een tegengif voor de moeilijke tijden van mei 2020 toen de krantenkoppen spraken over de Black Lives Matter protesten, de pandemie en sociaal isolement. “De waarheid vertellen over hoe je je voelt is oké; om hulp vragen is oké en is geen teken van zwakte. En, zoals Jackie DeShannon zei: “Laat vriendelijkheid je gids zijn.” Ik wilde die interne worstelingen die iedereen doormaakt, erkennen, en laten weten dat je niet alleen bent, hoe erg de dingen ook lijken, er is altijd hoop”, vertelt Tyler Ellis.

Voorafgaand aan de release van ‘100 Proof’ en als het laatste deel van de promotie voor het album ‘The Ridge’, werkte Taylor samen met regisseur Kim Tarlo en producers Set Or Sail om een video te maken voor het nummer ‘Ballad of a Young Troubadour’ als dank aan zijn vele fans die de plaat hebben gesteund. De video laat Taylor zien terwijl hij het nummer live speelt op een aantal van zijn favoriete locaties in Toronto, waaronder Dora Keogh Irish Pub, Sauce en The Linsmore Tavern. De video is begin oktober uitgebracht en al meer dan 118.000 keer bekeken. Bekijk die video via: https://youtu.be/dn_rFBQYWfE

Taylor werkt momenteel hard aan een nieuw album, dat voorlopig gepland staat voor een release in het voorjaar van 2022.

Julian Taylor is een productieve artiest die sinds 2001 negen studioalbums heeft uitgebracht: drie met Staggered Crossing, vier met de Julian Taylor Band en twee solo albums. Hij tourde talloze keren in zijn thuisland  Canada en deelde podia met wereldberoemde acts als Nickelback, Jeff Healey, Midnight Oil, Collective Soul, Blue Rodeo en vele anderen. Ook trad hij op tijdens de Olympische Spelen in Salt Lake City (2002) en Vancouver (2010).

https://lnk.to/100Proof
https://juliantaylormusic.ca/

About Jessica de Wal