Lukas Batteau brengt ‘Down To The Sea’ uit, een meeslepende voorbode van zijn nieuwe album

Lukas Batteau brengt ‘Down To The Sea’ uit, een meeslepende voorbode van zijn nieuwe album

‘Down To The Sea’ is de titel van de nieuwe single van de Utrechtse singer-songwriter Lukas Batteau. Melancholisch, melodisch, ongepolijst en indringend zijn een paar woorden die zijn muziek beschrijven en ook van toepassing zijn op de nieuwe single. ‘Down To The Sea’ is tevens een meeslepende voorbode van het nieuwe album dat volgend jaar wordt verwacht.

Toen in 2020 de pandemie uitbrak, zocht Lukas zijn toevlucht in zijn muziek en besteedde zoveel mogelijk tijd in de studio, waar hij samen met goede vriend en producer Steve Savage verder werkte aan zijn derde album. Het gehele album zal in 2022 uitkomen en heeft de titel ‘While I Was Sleeping’ gekregen omdat alle liedjes gebaseerd zijn op een droom.

Lukas vertelt over ‘Down To The Sea’: “Ik droomde dat het zomer was, ergens in het Zuiden, en dat ik het meisje van wie ik hield zou ontmoeten, maar ze was er niet. Ik dwaalde doelloos langs de kustlijn, half wachtend, half afvragend of ik het allemaal had verzonnen. Opeens zag ik water van een heuvel stromen. Het zag er onnatuurlijk uit, dus begon ik het pad naar boven te volgen om de bron te vinden. Ik vond het op de top van de heuvel, waar het water gewoon uit de grond stroomde. Ik herinner me dat ik overweldigd werd door vreugde, en mij getroost voelde door het beeld van deze natuurlijke bron.

Beluister ‘Down To The Sea’ via:  https://revancherecords.co/lukasbatteau-sea

Lukas Batteau groeide op in Zuid-Korea, Nederland en Amerika, en vond op zijn vijftiende vastigheid in zijn gitaar en zijn stem. Hij werd door 3VOOR12 al eens de nieuwe Ben Howard genoemd, maar sommigen horen ook een Eddie Vedder van Into The Wild. De single ‘Telescope’ van het album ‘Slow Traveler’ uit 2018 werd meer dan 6 miljoen keer gestreamd. Hij speelde op bekende podia in binnen- en buitenland en stond in het voorprogramma van internationale artiesten als Tracy Bonham, Gomez en Megafaun, maar ook Nederlandse artiesten als Wouter Hamel en Miss Montreal.

www.lukasbatteau.com

About Jessica de Wal