Templo Diez brengt nieuwe video ‘Going Surfing’ uit

Templo Diez brengt nieuwe video ‘Going Surfing’ uit

Vandaag brengt de Nederlandse band Templo Diez hun nieuwe video ‘Going Surfing’ uit. De video voor ‘Going Surfing’ is gemaakt door Stift, een collectief jonge film- en videomakers uit Arnhem. Zij maakten ook video’s voor o.a. Steffen Morrison, Point Quiet en Wrangler. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de Templo Diez video ‘Sound of Waves’. ‘Going Surfing’ is afkomstig van het nieuwste Templo Diez album ‘Starlight’ dat in oktober van dit jaar is uitgekomen.

Volgens Templo Diez is ‘Going Surfing’ waarschijnlijk de eerste Slow Introspective Surf Song ooit. Zanger Pascal Hallibert, van origine Fransman vertelt: “Surf is een belangrijke sport in de regio waar ik vandaan kom, en ook in het mythische America waar meeste van onze songs zich afspelen. Ooit moest het ervan komen: een surfsong in Templo Diez stijl.

De video-makers van Stift voegen hier aan toe: “‘Going Surfing’ nam ons mee in de verschillende fases die je doormaakt vanaf het moment dat je verliefd wordt tot het moment dat je diezelfde liefde verliest. De ondertoon in het lied doet iets met je op gevoelsniveau zonder dat je het rationeel doorhebt, en dat wilden wij met de videoclip ook bereiken. Wij hebben ons gefocust op de verschillende fases en merkten er vier op waar je doorheen gaat als je het nummer luistert. Met deze inspiratie zijn wij aan het werk gegaan en daar is deze film het gevolg van.”

Bekijk de video voor ‘Going Surfing via Youtube.

Templo Diez bestaat uit: Pascal Hallibert, Leejon Verhaeg, Paolo Panza, Hans Custers en Shireen van Dorp. De band heeft in de loop der jaren een uitstekende live-reputatie opgebouwd, door emotionele en intense optredens, bijvoorbeeld tijdens diverse tours in Amerika (onder meer SXSW en CMJ) en Canada en verschillende Europese landen. In Nederland waren er optredens in onder andere Paard, Paradiso en Tivoli en op festivals als Crossing Border, Motel Mozaïque en The Music In My Head.

www.templodiez.com

About Jessica de Wal