‘The Truth’ van Laurence Jones nu verkrijgbaar

‘The Truth’ van Laurence Jones nu verkrijgbaar

Laurence Jones is door voetbalanalist en bluesliefhebber Johan Derksen uitgeroepen tot het grootste bluestalent van dit momentMeer dan 700.000 kijkers zagen de Britse zanger live in Voetbal Inside, waar hij zijn single ‘Keep Me Up At Night’ speelde. De track is afkomstig van het nieuwe album ‘The Truth’ dat vandaag is uitgekomen. Beluister het album via Spotify.

‘The Truth’ is het vijfde studioalbum van Laurence Jones. De tien songs werden opgenomen in de oude Sony Studio’s in Miami. De pre-productie van het album is gedaan op Curaçao waar Laurence met zijn band drie weken verbleef. Laurence vertelt: “Voordat ik naar Curaçao vertrok, heb ik in mijn eentje twintig liedjes geschreven. Samen met de band hebben wij deze opgenomen onder leiding van Gregory Elias. Het was te gek om met hem te werken. Hij hielp ons het beste uit onszelf te halen tijdens de opnames en begeleidde het post-productieproces waar we verschillende gitaareffecten, drumgeluiden, keyboardpartijen, baslijnen en pakkende achtergrondzang hebben toegevoegd.”

Meer dan op de vorige albums van Laurence, zijn de liedjes op ‘The Truth’ poprocksongs. De zangmelodie in combinatie met de rauwheid van de bluesgitaar zorgt voor een toegankelijk album dat lekker in het gehoor ligt. Laurence: “Op ‘The Truth’ ga ik een kant op die ik altijd al wilde; die van de cross-over blues. Mijn helden John Mayer, Eric Clapton en Jimi Hendrix slaagden erin om bluesmuziek toegankelijk te maken voor de massa, iets wat ik met dit album ook voor ogen heb. Ik kan niet wachten om ‘The Truth’ aan iedereen te laten horen!

Op zijn zeventiende begon Laurence zijn eigen bluesband. Hij won drie jaar op een rij de ‘Young Artist Of The Year’ award op de British Blues Awards. En nu, op zijn 25ste, heeft hij vier albums uitgebracht en over de hele wereld getoerd in de voorprogramma’s van onder andere Status Quo, Gary Clark Jr, Kenny Wayne Shepherd, James Bay, Van Morrison, Buddy Guy, Robert Cray, Joe Bonamassa, en Eric Burdon.

‘The Truth’ komt uit op 9 maart 2018 via Top Stop Music/ N.E.W.S. Distribution. Vanaf 25 april tourt Laurence Jones met zijn band door de Benelux.

Woensdag 25 april – De Helling – Utrecht
Donderdag 26 april –  Gebouw T – Bergen op Zoom
Zaterdag 28 april – Rhtyhm & Bluesfestival – Groningen
Zondag 29 april – Burgerweeshuis – Deventer
Maandag 30 april – Melkweg – Amsterdam
Zaterdag 26 mei – More Blues Festival Zottegem – BE
Zondag 27 mei – De Bosuil – Weert
Zaterdag 9 juni – Holland International Blues Festival – Grolloo

www.laurencejonesmusic.com
www.facebook.com/laurencejonesmusic

About Jessica de Wal