Debuut EP ‘Waves’ van Jeditah komt vandaag uit

Debuut EP ‘Waves’ van Jeditah komt vandaag uit

De Amsterdamse JEDITAH componeert, zingt en produceert haar eigen songs. Op 1 oktober brengt Jeditah brengt haar debuut release ‘Waves’ uit.

Beluister ‘Waves’ via Spotify: https://open.spotify.com/album/7vSpZZj3Bw17ilcVrQXL2N?si=Aa12xHxS

Voor ‘Waves’ vond Jeditah zichzelf opnieuw uit. Ze heeft oude liedjes hergebruikt en gesampled en op die manier nieuwe liedjes opgebouwd. Cellist Brendan Jan Walsh nam de cellopartijen voor zijn rekening en drummer Otto de Jong vulde de elektronische beats aan met drumpartijen. De zangpartijen nam Jeditah samen met Martha Jane Settler op. Jeditah nam vervolgens de productie van ‘Waves’ op zich om daarna het mixen en masteren uit handen te geven aan Martijn Groeneveld (o.a. Klangstof, Blaudzun, Rondé).

De eerste single van ‘Waves’ is de track ‘You & Me’, die werd uitgebracht met een spectaculaire videoclip die Jeditah samen maakte met regisseur Ard van der Veldt en Martha Jane Settler. Jeditah vertelt: “Het is een videoclip geworden met een knipoog en de boodschap je innerlijke strijd niet te serieus te nemen. In de clip toon ik een achtervolging van mezelf door sferische landschappen in twee auto’s.” De creatieve clip werd binnen een paar weken meer dan 15.000 keer bekeken.

Op jonge leeftijd is Jeditah al vervlochten met de wereld van muziek. Ze reist rond met haar ouders, als onderdeel van een muzikaal gezelschap. Met inspiratiebronnen als Björk, James Blake, Moderat en PJ Harvey, begint ze zelf te experimenteren. Eerst doet ze dat met haar stem: door deze op te nemen en te vervormen. Later ook met elektronische beats en synths.

In Electric AlleyCat ontwikkelt Jeditah zich verder als zangeres en songwriter. Tussen de optredens en opnames door, maakt ze gelaagde soundscapes op basis van oude opnames en zelfgemaakte samples. Al doende ontwikkelt ze een hele eigen sound: speels, melancholisch en avontuurlijk. Muziek die tot de verbeelding van de luisteraar spreekt.

‘Waves’ komt op 1 oktober 2018 uit. De release wordt op 4 oktober 2018 gevierd in OT301, Amsterdam. Waar Jeditah zal optreden samen met haar live band bestaande uit toetsenist en elektronica producer Jordy Pama en cellist Brendan Jan Walsh.

www.jeditah.com

About Jessica de Wal