IBTV’s Jampot; Zomerse livemuziek avond vanuit StayOkay Amsterdam Oost

IBTV’s Jampot; Zomerse livemuziek avond vanuit StayOkay Amsterdam Oost

In samenwerking met  Live Jazz Amsterdam organiseert IBTV op vrijdag 11 juni Jampot live vanuit StayOkay Amsterdam Oost. Verwacht een zinderende live uitzending met dansbare topmuziek met Latin, jazz, en Caribbean invloeden. De avond is live en on demand te bekijken via de IBTV kanalen tussen 20.00 en 22.00 uur

Tijdens Jampot Live is Olaf Keus de sessieleider. Hij is bekend van zijn werk met o.a. Efraïm Trujillo, de Indonesische zanger & pianist Nita Aartsen, het internationale trio Clave Jazz en de Brazilliaanse gitarist Célio Roberto Silva. Laatstgenoemde neemt ook deel aan de Jampot sessie.

De toetsen zijn in handen van pianist Erik van de Langkruis. Hij is lid van de band The Jones (‘Music, No Rules’), die al jaren Amsterdam en omstreken onveilig maakt, het duo ‘Amber en Erik’ die latin en jazz spelen en solopianist/ improvisator.

Zangeres Gina Sumedi (op piano en accordeon) heeft een enorme staat van dienst als muzikant tijdens internationale tours en musicals en als componist voor film en tv.

Bassist Mario Criales maakt de Jampot sessie band compleet. Hij heeft een groot deel van de wereld bezeild als bandleider voor Holland America Line en is ambassadeur van joropo, een hybride muziekstijl die zijn oorsprong vindt in zijn geboorteland Colombia. Hij geeft over de hele wereld masterclasses over deze stijl, onder andere aan prestigieuze instellingen als de Berklee School of Music.

IBTV is Amsterdams’ nieuwste tv-station. Exact een jaar geleden ontstaan in de Indische Buurt, tijdens de eerste corona golf. Begonnen als online vervanging van muziekavonden wilde de bevlogen Amsterdammer René Janssen steun en amusement brengen tijdens de quarantaines. Twaalf maanden later maakt IBTV wekelijks live televisie met een gevarieerde programmering; talkshows, live muziekavonden en festivalreportages. Ook maakt IBTV eigen documentaires over sociale kwesties in Amsterdam en werd eind mei de eerste editie van IAM – In Arren Moede georganiseerd. Een online festival waarbij de verschillende kanten van armoede worden verkend.

IBTV is live en on demand te bekijken via verschillende kanalen; op Youtube via de IBTV Indische Buurt account, via kanaal 201 op je digitale TV bij KPN en XS4All, via Facebook, Instagram, Twitter en natuurlijk de eigen IBTV website.

About Jessica de Wal