Laat je gaan met ‘Vrijdagavond’, de nieuwe single van Maxime

Laat je gaan met ‘Vrijdagavond’, de nieuwe single van Maxime

‘Vrijdagavond’ is de derde single van ‘Achterkant Van Nederland’, het debuutalbum van zanger en componist Maximé dat op 14 september uit zal komen. Het Nederlandstalige album luistert als een filmische, licht experimentele ontdekkingsreis met invloeden uit de jaren ’70, spoken word, pop, hiphop en jazz.

‘Vrijdagavond’ gaat over het gevoel dat je alles kan laten gaan en kunt transformeren naar een persoon die je altijd had willen zijn. Maximé vertelt: “Vrijdagavond’ is het hoogtepunt van het verhaal over de ‘Achterkant Van Nederland’. De hoofdpersoon vindt zichzelf terug en beleeft de avond van zijn leven. Het is een spirituele ervaring, de avond wordt in een complete staat van euforie samen met anderen beleeft.

De video van ‘Vrijdagavond’ is opgenomen op de straten van Berlijn tijdens Oudejaarsnacht. Maximé organiseerde een feestje in zijn studio in Kreuzberg waar ook regisseur Chris de Krijger was. “We zijn impulsief samen de stad in gegaan en ik heb op verschillende plekken spontaan de hele song geplaybackt terwijl Chris filmde. Aangezien het best koud was buiten en we aardig wat hadden gedronken tijdens het vieren van Oud en Nieuw, was het moeilijk er super fris en fruitig op te staan. We zijn daar mee gaan spelen en het leek ons wel komisch een soort ‘the day after the party’ gevoel neer te zetten, terwijl ik mijn best doe om mijn gezicht in de plooi te houden. Ook heb ik, net uit bed en in mijn tofste ochtendjas, een paar scenes opgenomen de ochtend na het feestje.

Check ‘Vrijdagavond’ op Spotify: https://open.spotify.com/album/4nXOdD9fpHivhgXwd6nM2p?si=hzmIRusCQCGULVcTXvKekA  en Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=a_xSLWqPu5s.

Maximé (echte naam Maarten Buning), werd in 1983 geboren in Amsterdam met een Nederlands-Trinidadiaanse achtergrond. Hij groeide op in de Noord-Hollandse bandjesscène, op zoek naar een muzikale identiteit. Tijdens zijn studie muziekcompositie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht begon hij voor film te componeren. Een stage in Los Angeles en vele films later, verruilde Maarten Utrecht uiteindelijk voor Berlijn, waar hij nu met zijn bedrijf Koch Buning muziek maakt voor films en reclame (o.a. BMW, MediaMarkt en Need for Speed). Dit jaar won het bedrijf een prestigieuze ADCN Award voor beste muziek bij een musicalfilm.

www.achterkantvannederland.nl/
www.facebook.com/maximesongs/

About Jessica de Wal