Pianist Daniël Tomàs onthult nieuwe single ‘Ruin’ en kondigt clubtour aan

Pianist Daniël Tomàs onthult nieuwe single ‘Ruin’ en kondigt clubtour aan

Op vrijdag 22 december wordt de meeslepende pianocompositie ‘Ruin’ gelanceerd door de getalenteerde pianist Daniël Tomàs.

Geïnspireerd door de Slag om Arnhem (september 1944), waarbij geallieerde parachutisten op de stad neerdaalden, tracht Tomàs met dit stuk de atmosfeer van dat gedenkwaardige moment vast te leggen. Het aankomende album, doordrenkt met een kalme en verstilde ambiance, biedt luisteraars de mogelijkheid hun eigen interpretaties te omarmen.

Eerder dit jaar bracht Daniël Tomàs zijn album ‘Pintures I’ uit, waarvoor hij vier maanden lang zichzelf opsloot in de huiskamer van zijn ouders en alles opnam op een feltpiano. Het vervolg, ‘Pintures II’, staat gepland voor release in 2024 en werd opgenomen vanuit zijn eigen woonkamer, waar attente luisteraars zelfs een deken van omgevingsgeluid kunnen ontdekken.

Na zijn succesvolle reeks optredens tijdens de Popronde kondigt Daniël Tomàs nu ook zijn allereerste clubtour aan. De tournee voert hem langs bijzondere locaties in Nijmegen, Utrecht, Arnhem en Eindhoven. Laat je tijdens de show verrassen door neo-klassieke muziek doordrenkt met zowel elektronische als klassieke pianoelementen, altijd verrijkt met spontane improvisaties.
Afbeelding

Daniël Tomàs live dates 2024

Donderdag 28 maart Nijmegen, De Vereeniging
Maandag 1 april Utrecht, TivoliVredenburg
Donderdag 25 april Eindhoven, Muziekgebouw
Woensdag 1 mei Arnhem, Luxor Live

Voor meer informatie en ticketverkoop, bezoek de officiële websites van Daniel Tomàs: https://www.danieltomasmusic.com/

Foto: Robin Wagenaar

 

About Jessica de Wal