Wolf Vanwymeersch brengt nieuwe single ‘The Hog’ uit. Solodebuut wordt verwacht op 6 mei.

Wolf Vanwymeersch brengt nieuwe single ‘The Hog’ uit. Solodebuut wordt verwacht op 6 mei.

Wolf Vanwymeersch presenteert dit voorjaar zijn eerste soloalbum ‘The Early Years’. De Belgische singer-songwriter en gitarist zette zijn eerste muzikale stappen bij Waldorf en leerde lopen bij The Van Jets, en na zijn reis met Elefant gaat hij nu op solo expeditie.

De single ‘The Hog’ komt uit op 25 maart 2022. Het is een idyllische terugblik op de jeugd van Wolf met fictieve karakters. Het nummer geeft het gevoel weer van hoe de tijd eindeloos lijkt als je een kind bent. ‘The Hog’ baadt in nostalgie: met mellotron-achtig klinkende gitaren in het refrein, en melodieën die twijfelen tussen geluk en weemoed.

Wolf over ‘The Hog’: “De tekst in de strofes is fictief (ik kende geen zwijn, Pablo, Stevie of Jessica, maar er was wel bv. een bos en een vijver nabij), maar het beschrijft de vrijheid die je voelt als kind. ‘When 6 was 9’ is natuurlijk een knikje naar Jimi.

Vanwymeersch, opgegroeid met The Beatles, metal en Cohen, denkt liever niet in hokjes, maar in sferen. Zijn melodieën zijn pakkend en de songstructuren verraden een ongebruikelijk muzikaal brein. Hij is een muzikant die ervan houdt om verschillende geluiden te laten botsen, zoals singer-songwritermuziek en elektronische muziek. Live wordt Vanwymeersch vergezeld door twee ervaren muzikanten: Stijn Vanmarsenille (Future Old People Are Wizards, Elefant) en Roeland Vandemoortele (Too Tangled, Rick de Leeuw).

‘The Early Years’ komt uit op 6 mei 2022. Op 21 mei staat Wolf Vanwymeersch op het Ik Zie U Graag Festival in Breda.

https://wolfvanwymeersch.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/vanwymeerschwolf/

About Jessica de Wal