Daniël Tomàs presenteert ‘Pintures II’ op Piano Day

Daniël Tomàs presenteert ‘Pintures II’ op Piano Day

Pianist Daniël Tomàs presenteert met enthousiasme zijn nieuwe album, ‘Pintures II’. Een collectie pianostukken waarmee Daniël Tomàs niet alleen een luisterervaring biedt maar ook de luisteraar uitnodigt om hun eigen betekenis te geven aan de muzikale landschappen die hij creëert. ‘Pintures II’ komt uit op World Piano Day, 28 maart 2024 via Revanche Records.

Daniël Tomàs is een pianoheld op sokken die neoklassiek combineert met invloeden uit de jazzmuziek. Pintures II’ Daniël’s tweede volwaardige album, opgenomen vanuit zijn eigen woonkamer in Arnhem, waar attente luisteraars zelfs een deken van omgevingsgeluid kunnen ontdekken. Het album is een combinatie van zijn eerdere werken die als EP zijn uitgebracht en neemt de luisteraar mee op een reis door de muzikale ontwikkeling die hij de afgelopen jaren doormaakte.

Op de EP, ‘Pluviophile’ stond Daniël’s identiteit als dromer en dagdromer centraal. De tweede EP, ‘Halycon’ ging dieper in op de betekenis deze dromen, met nummers zoals ‘Dirge’ over verlies en ‘Ruin’ geïnspireerd op de Slag om Arnhem (1944). Het nummer ‘Halcyon’ nodigde uit om verlies te accepteren en vooruit te kijken. Het album sluit af met het nummer ‘Satori’, een Japans woord voor “begrijpen,” wat de luisteraar uitnodigt tot introspectie.

Daniel vertelt: “Ik probeer de luisteraar uit te nodigen om even te ontsnappen aan de wereld en tot rust te komen. Mijn muziek is vaak gebaseerd op persoonlijke ervaringen en emoties, maar ik probeer geen letterlijke verhalen te vertellen. Het gaat meer om het overbrengen van gevoelens en sferen. Mijn doel is om mensen uit te nodigen om even te ontsnappen, te ontspannen en hun verbeelding de vrije loop te laten terwijl ze luisteren. Ik wil een soort evenwicht creëren waarbij mensen zich kunnen laten meevoeren door de muziek zonder volledig in zichzelf gekeerd te raken.”

Tijdens de liveshows die Daniël speelt, combineert hij piano en elektronische apparatuur om een bijzondere sfeer neer te zetten. Hij improviseert en nodigt de luisteraar uit te luisteren en te ontspannen. Na de optredens ontvangt Daniel de nodige positieve reacties; “Wat een prachtige pianostukken, met mijn ogen dicht een film gemaakt”, schreef een bezoeker op de kaartjes die Daniel na zijn optredens uitdeelt.

Na een succesvolle reeks optredens tijdens de Popronde kondigt Daniël Tomàs nu ook zijn allereerste clubtour aan. Tijdens deze tournee, die langs bijzondere locaties in Nijmegen, Utrecht, Arnhem en Eindhoven voert, kunnen bezoekers zich laten verrassen door neoklassieke muziek doordrenkt met zowel elektronische als klassieke piano elementen, altijd verrijkt met spontane improvisaties.

Daniël Tomàs live data 2024:

Donderdag 28 maart: Nijmegen, De Vereeniging (albumrelease show)
Maandag 1 april: Utrecht, TivoliVredenburg
Donderdag 25 april: Eindhoven, Muziekgebouw Eindhoven (uitverkocht)
Woensdag 1 mei: Arnhem, Luxor Live

Voor meer informatie over Daniël Tomàs en de ticketverkoop voor de clubtour, bezoek de officiële website: https://www.danieltomasmusic.com/

Fotograaf: Robin Wagenaar

About Jessica de Wal