De Raad van Toezicht sluit het jaar af met concert in het Bimhuis op 29 december

De Raad van Toezicht sluit het jaar af met concert in het Bimhuis op 29 december

Na een succesvolle reeks concerten ter ere van de release van het nieuwe album ‘84’, komt de De Raad van Toezicht eindelijk naar Amsterdam. Op 29 december geeft de twaalfkoppige jazzband een optreden in het Bimhuis.

84’ laat de groei horen die de band heeft doorgemaakt. De Raad van Toezicht heeft de tijd genomen om de composities te laten rijpen en er is uitvoerig nagedacht over het optimaal benutten van de bezetting. Steeds meer elementen uit de popmuziek zijn verankerd binnen de muziek, echter funk en jazz blijven de basis waar De Raad zijn groove vandaan haalt. In oktober werd ‘84’ uitgeroepen tot Album van de Week op NPO Radio 2 Soul & Jazz.

Op zaterdag 29 december speelt De Raad in het Bimhuis. Tijdens de liveshow zullen nóg meer stijlelementen op een evenwichtige manier gecombineerd worden. Waar latin een prominenter aandeel had op het debuutalbum heeft de zoektocht van de band nu geleid tot een stevige pop/rock- en elektronische noot binnen het tweede album. Verschillende wisselingen in de bezetting hebben geleid tot een geoliede machine met een strakke blazerssectie, een scala aan toetsen, ruige gitaren en een dubbele ritmesectie. Met een brutalere sound, sterke nieuwe composities en een ruige opstelling met dubbel drums bewijst De Raad een live sensatie te zijn, zowel binnen het pop- als jazzcircuit.

De Raad van Toezicht live in het Bimhuis

Zaterdag 29 december 2018

Zaal open: 20.30 uur

Toegang: 16 euro (gereduceerde tarieven beschikbaar)

Meer informatie en kaarten bestellen: https://www.bimhuis.nl/agenda/de-raad-van-toezicht-2/

De Raad van Toezicht brak door in 2016. De band overtuigde op onder andere Music Meeting, Transition, So What’s next, North Sea Jazz en Noorderslag en liet zien een ware live sensatie te zijn. Na deze doorbraak bracht de band in 2017 het debuutalbum “De Raad” uit, tal van concerten

volgden binnen zowel het jazz- als popcircuit. Het album was een doorslaand succes en kreeg toprecensies in onder andere Jazzism en 3voor12. De Raad van Toezicht werd opgepikt door De Wereld Draait Door, met een overdonderende performance als resultaat. Inmiddels is De Raad “huisband” tijdens jazz-items en zodoende regelmatig te gast bij DWDD.

https://www.facebook.com/deraadvantoezicht

http://www.deraadvantoezicht.nl/

About Jessica de Wal