‘Silhouette’ van Joëlle Goercharn komt vandaag uit

‘Silhouette’ van Joëlle Goercharn komt vandaag uit

Na bijna een jaar in New York te hebben gewoond, is de Nederlandse zangeres Joëlle Goercharn teruggekomen met een koffer vol mooie liedjes. Vijf van deze liedjes zijn te horen op haar debuut EP ‘Silhouette’ die vandaag is uitgekomen.

Beluister ‘Silhouette’ via Spotify: https://open.spotify.com/album/4g1fSNj1y4bUXcsJsueGn5?si=Rmua2fncRgq-CzkoK0OdUg of Apple Music: https://itunes.apple.com/nl/album/silhouette-ep/1441249634

Samen met haar eclectische band neemt Joëlle de luisteraar mee in een aangename blend van dromerige popsongs waar haar Indiase roots doorheen klinken. Het leven in New York en de verhalen van haar Hindoestaanse grootmoeder zijn de inspiratie voor haar muziek. Op ‘Silhouette’ klinken muzikale invloeden door van onder andere Laura Mvula, Daniel Lanois, Lizz Wright en klassieke Indiase muziek.

De single ‘Streetlight Silhouettes’ is een kleurrijk nummer dat gedragen wordt door de diepe, warme stem van Joëlle. Ze bedacht de tekst tijdens haar vele wandelingen door de straten van New York.
‘Stained Glass’ is een persoonlijke verkenning van religie vanuit haar Hindoestaanse en Katholieke achtergrond. “Het nummer is een boodschap van hoop. Soms kan je beter gewoon vallen en opnieuw beginnen, hoe breekbaar je ook bent”, licht Joëlle toe.
‘Stolen Moments’ is een filmisch liedje dat de zangeres schreef tijdens een heftige sneeuwstorm. “De sneeuw bracht de stad tot stilstand. Ik zag hoe saamhorigheid het beste in de mensen naar boven bracht”, vertelt de zangeres.

De getalenteerde muzikante stond samen met producer Wiboud Burkens (o.a. Jungle by Night, Chaka Khan, Lalah Hathaway) garant voor alle composities en arrangementen van ‘Silhouette’. Een aantal gerenommeerde muzikanten zijn te horen op de EP; drummer Joost Kroon (New Cool Collective, Ladies of Soul), Asia Czaj & The Magic Strings (Symphonica in Rosso, Shirma Rouse), veteraan Harry Emmery (Metropole Orkest, Chet Baker) en Allard Robert (Nationaal Symfonisch Kamerorkest). Joëlle: “Wiboud en ik hebben heel veel tijd en energie gestoken in deze EP. Ik heb ontzettend veel geleerd van het samenwerken met muzikanten die zoveel meer ervaring hebben dan ik. Dat was een inspiratiebron op zichzelf en een prachtige ervaring”.

Joëlle Goercharn besloot na haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam naar New York te gaan om zich verder te verdiepen in songwriting. Met een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds studeerde zij aan The New School for Jazz and Contemporary Music.
Haar debuut EP ‘Silhouette’ is uitgekomen op 23 november 2018.

De komende weken is Joelle op verschillende podia live te zien en horen:

zondag 25 november 2018 – Pure Markt, Park Frankendael, Amsterdam
zondag 2 december 2018 – Kobalt LIVE, Amsterdam
dinsdag 11 december 2018 – Foodhallen – Rotterdam
zaterdag 15 december 2018 – Satchmo, Amsterdam
dinsdag 8 januari 2019 – Foodhallen, Rotterdam
vrijdag 18 januari 2019 – Embassy of the Free Mind Keizersgracht, Amsterdam

www.joellegoercharn.com

About Jessica de Wal