ViVii volgende week live op Eurosonic, nieuwe single ‘And Tragic’ komt vandaag uit

ViVii volgende week live op Eurosonic, nieuwe single ‘And Tragic’ komt vandaag uit

‘And Tragic’ is de titel van de nieuwe single van het Zweedse dreampop trio ViVii. De single is afkomstig van het debuutalbum dat op 15 maart 2019 uitkomt. Op vrijdag 18 januari treedt ViVii op in Der AA-Kerk in Groningen, tijdens Eurosonic. Afgelopen oktober maakte de band hun Nederlandse podiumdebuut op London Calling in Paradiso. Later dit jaar zal de band op showcasefestivals By:Larm en SXSW spelen.

‘And Tragic’ is de opvolger van ViVii’s meest recente single ‘Suckerpunch’ die een nummer positie op Hype Machine bereikte. De single werd gedraaid op 3FM en Elbow zanger Guy Garvey draaide ‘Suckerpunch’ in zijn radioprogramma op BBC 6 Music.

ViVii vertelt over de single: “De essentie van ‘And Tragic’ is dat het leven tegelijkertijd leuk en tragisch kan zijn. Van te voren hadden we een idee waarover het nummer zou gaan, maar gaandeweg tijdens het opnameproces veranderde de richting en ging ‘And Tragic’ een eigen leven leiden. Dat is eigenlijk hoe we het liefst werken; de liedjes ontstaan organisch en volgen hun eigen pad.

Beluister ‘And Tragic’ via de streaming platforms https://orcd.co/andtragic of direct via Soundcloud: https://soundcloud.com/viviiofficial/and-tragic/s-nTXdD.

De spil van ViVii wordt gevormd door Emil en Caroline Jonsson. De twee leerden elkaar als kind kennen op zomerkamp in Gothenborg, werden als tieners verliefd en trouwden als twintigers om daarna op een lange huwelijksreis naar Amerika te gaan. Ze woonden in New York waar ze soulzanger Tye Tribbett ontmoetten, met wie ze op tour gingen als onderdeel van zijn gospelkoor. Na een wilde tijd on the road, besloten Emil en Caroline terug te keren naar Zweden, om vanuit Stockholm aan hun eigen muziek te werken.

ViVii  ging thuis aan de slag met hun eigen geluid. Ze maken dreampop geinspireerd door de muziek uit hun jeugd, oude vinylplaten van hun grootouders, indie-pop hits, gospelkoren en klassieke muziek. Versterkt door producer Anders Eckeborn weten Emil en Caroline een geheel eigen geluid neer te zetten.

‘And Tragic’ komt uit via het Zweedse Dumont Dumont label (Jose Gonzalez, Sean Christopher, Ry X, Charlie Cunningham en Josin). De single is afkomstig van ViVii’s debuutalbum dat op 15 maart 2019 wordt uitgebracht.

Facebook https://www.facebook.com/vivii.music/

Twitter https://twitter.com/Vivii_official

Instagram https://www.instagram.com/vivii.official

Soundcloud https://soundcloud.com/viviiofficial

About Jessica de Wal