Indianizer laat je het alledaagse leven even vergeten – album ‘Zenith’ nu uit!

Indianizer laat je het alledaagse leven even vergeten – album ‘Zenith’ nu uit!

Indianizer laat je dansen en het alledaagse leven vergeten. Vier gasten uit Turijn, die je met hun nieuwe album ‘Zenith’ trakteren op een trippy smeltkroes van tropische vibes, hypnotiserende beats en geestverruimende teksten. ‘Zenith’ komt uit op 27 maart 2018 via het Nederlands/ Italiaanse label Bordello A Parigi. Beluister het album nu via Spotify. Deze zomer komt Indianizer naar Nederland en België voor een aantal optredens.

Indianizer is beïnvloed door coole bands als Animal Collective, Merdian Brothers, King Gizzard & The Lizard Wizard. Daarnaast zijn de Italianen geïnspireerd door de artiesten van de Tropicalia-beweging van de jaren zestig (in het bijzonder door Os Mutantes) en de Kraut-rockscene uit de jaren zeventig.

De eerste single van ‘Zenith’ is de aanstekelijke track ‘Mazel Tov II’, uitgebracht met twee remixes door het Musica Altra label. Eén van de albumfavorieten is de track ‘Hermanos Nascondidos’. Het is voor de band de eerste keer dat ze in het Spaans zingen. De teksten zijn gebaseerd op een prachtig en tragisch gedicht van de Panamese dichteres Bertalicia Peralta. ‘Hermanos Nascondidos’ is opgebouwd rond snelle en hysterische grooves en kale akkoorden. De track klinkt als een scary cartoon met in de hoofdrol dronken gitaren en paranoïde zangkoren.

Zanger Riccardo Salvini vertelt: “Als je naar onze muziek luistert, willen we dat je het leven van alledag even kunt vergeten. We dagen je uit op zoek te gaan naar nieuwe hoogtepunten, zowel mentaal als fysiek. Ons doel is om iedereen in de zaal te laten dansen. En als je nou echt niet wilt dansen, kun je nog altijd genieten van de muziek en onze psychedelische visuals. ”

‘Zenith’ komt uit op 27 maart 2018 via Bordello A Parigi/ Musica Altra.

www.facebook.com/pg/indianizer
www.soundcloud.com/indianizer
www.youtube.com/user/weareINDIANIZER 

About Jessica de Wal