Willow Mae viert de belofte van de lente met ‘Blossoms Blooming’

Willow Mae viert de belofte van de lente met ‘Blossoms Blooming’

Vandaag komt een prachtige, nieuwe video van de Nederlandse zangeres en verhalenverteller Willow Mae uit. ‘Blossoms Blooming’ nodigt je uit om de belofte van de lente te vieren. Bloeiende bloesems staan voor een nieuw begin. Bloesems beloven een boom vol fruit. Een herfst vol appels en een winter vol “hete bliksem”; warme appelcompote. “Blossoms blooming, budding branches!”

In essentie is de clip een visuele vertelling van de albumtrack ‘Blossoms Blooming’ waarin de zangeres je meeneemt langs haar dromen en haar zoektocht naar de liefde. “Ik heb mijn hele leven gedroomd van hartstochtelijke liefde. Maar liefde komt als je het niet verwacht, wanneer je het misschien niet eens wilt. Leven in een droom over liefde is voor mij makkelijker dan de liefde echt in mijn leven toelaten. Liefde is intens, het is als een vlammend vuur. Een vuur dat zich maar moeilijk laat doven. Het verandert het duister in licht en laat ons zien wat we misschien liever niet willen zien. Het is wellicht zelfs een verzengend en verwoestend vuur. Maar met de tijd zorgt juist de as die achterblijft voor zeer vruchtbare grond. Grond waaruit een fruitboom kan gaan bloeien en veel vrucht belooft te dragen.

‘Blossoms Blooming’ is afkomstig van ‘Song of Songs’, het debuutalbum waarop Willow Mae je met haar ruw-romantische popliedjes meeneemt in het mysterie van de liefde. ‘Song of Songs’ is een persoonlijk en rijk document over een universele zoektocht. Liefde en verbondenheid zijn een belangrijke drijfveer bij het schrijfproces van Willow Mae. Ze laat zich inspireren door een variëteit aan bronnen; van de filosofie van Plato en de poëzie van Shakespeare, tot de visies van schrijfsters Brené Brown en Sue Johnson.

Willow Mae studeerde als zangeres/actrice cum laude af aan het ArtEZ conservatorium. Zij werd geselecteerd door de European Voice Teaching Association (EVTA) om deel te nemen aan het internationale programma Eurovox te Riga. De zangeres runt een eigen praktijk voor zangcoaching met vestigingen in Leiden/Oegstgeest en Spijkenisse.

VJ Sjush (Suzanne van Dongen) is verantwoordelijk voor de prachtige beelden in ‘Blossoms Blooming’. Ze heeft een Bachelor Digital Video Design en een Master Design for Digital Cultures en laat haar VJ kunsten zien op evenementen als TikTak Festival, Intents Festival, HIGGS live en Playgrounds Festival. VJ Sjush is ook aanwezig bij de liveshows van Willow Mae, waar ze onder andere de beelden van ‘Blossoms Blooming’ live zal VJ’en.

Meer informatie: https://willowmaemusic.nl/

About Jessica de Wal