Deleyaman brengt nieuwe single en video ‘The Sudbury Inn’ uit, voorbode van gelijknamig nieuw album

Deleyaman brengt nieuwe single en video ‘The Sudbury Inn’ uit, voorbode van gelijknamig nieuw album

‘The Sudbury Inn’ is de tweede, nieuwe single die Deleyaman dit jaar uitbrengt. De single is afkomstig van het gelijknamige album dat op 9 juni 2023 uitkomt via TTO Recods/ Sonic Rendezvous. ‘The Sudbury Inn’ maakt deel uit van een reeks video’s voor het album. De andere elf albumtracks zullen eveneens de verhalen van de reizigers vertellen. Deleyaman zal deze verhalen uitbrengen met video’s die elk nummer zullen begeleiden.

‘The Sudbury Inn’ is geïnspireerd op ‘Tales of a Wayside Inn’, een boek dat in 1862 werd geschreven door de Amerikaanse dichter Henry Wadsworth Longfellow tijdens zijn verblijf in een herberg in Sudbury, Massachusetts. De tekst van dit nummer verbeeldt een herfstdag in de Sudbury Inn waar zeven reizigers zich bij het huis verzamelden, en hun verhalen met elkaar delen.

Beluister de single op Spotify of bekijk de video op Youtube.

Deleyaman werd in 2000 opgericht door de Amerikaanse multi-instrumentalist Aret Madilian en de Franse zangeres Beatrice Valantin. Ze hebben sindsdien negen studioalbums uitgebracht en hebben verschillende keren door Europa en Noord-Amerika getourd. Critici onderstrepen Deleyaman’s emotionele, minimalistische en elementaire benadering van muziek maken.

De bandleden van Deleyaman hebben verschillende culturele achtergronden en hun muzikale invloeden zijn dan ook enorm divers. Van oude Anatolische muziek naar ambient, postpunk, tot experimentele en coldwave. Hun raadselachtige geluid treedt ver buiten de grenzen van de mainstream pop – en rockmuziek. Deleyaman volgt een eigen pad en houdt geen rekening met de huidige trends in de muziekindustrie.

De muziek van Deleyaman is moeilijk in één genre te vatten. De sound varieert van postpunk tot Anatolische mystiek, van donkere ballads tot existentiële poëzie, van impressionisme tot minimalisme.

‘The Sudbury Inn’ komt uit op 9 juni 2023 via TTO Records/ Sonic Rendezvous. Na de release volgt een reeks Europese concerten.

Bezoek voor meer informatie de website van Deleyaman.

About Jessica de Wal