Tim Schou kondigt debuutalbum aan, met als voorbode de single ‘Comeback’

Tim Schou kondigt debuutalbum aan, met als voorbode de single ‘Comeback’

Tim Schou brengt zijn langverwachte debuutalbum ‘Hero / Loser’ uit op 9 april 2021, na een jaar van keihard werken aan het album en vele jaren werken aan zijn singer-songwriter skills. Het album is een samenwerking met producers Andreas Ringblom en Søren Christensen, met als resultaat een verzameling authentieke nummers boordevol zelfreflectie over het zijn van een held of een verliezer in de vele contexten van het dagelijks leven.

De eerste single is de opgewekte track ‘Comeback’ die een nieuw hoofdstuk markeert in Tim’s carrière als artiest en componist. De single staat ook symbool voor een ‘comeback’ die de hele wereld hard nodig heeft na een jaar vol grote uitdagingen.

‘Comeback’ werd geschreven in de zomer van 2019 in een huisje op het Deense eiland Bornholm samen met producer en songwriter Andreas Ringblom. Het nummer gaat over vriendschap en over uit elkaar groeien met de jaren. Tegelijkertijd straalt het refrein hoop uit over een comeback en in vele opzichten is de single een positief nummer over liefde en vriendschap. ‘Comeback’ heeft een lichte jaren ’90 pop-vibe en dankzij de sterke zang en akoestische gitaar een focus op het singer-songwriter talent van Tim.

Voor de Deense zanger kende het jaar 2020 veel hoogtepunten. De single ‘Where You Are’ werd zeer goed ontvangen en stond 10 weken lang in de Top 100 op de Deense airplay hitlijst. Zijn uitverkochte soloconcert in het Royal Danish Playhouse werd verlengd met een extra avond, waarbij het publiek genoot van Tim die vanaf zijn zitbank op het grote podium een grootschalig intiem huiskamersfeerconcert gaf.

In oktober 2020 was Tim Schou te zien in de tv-serie ‘Et Giftigt Venskab’ (A Toxic Friendship) op de Deense tv-zender DR3. In de minidocumentaire, bestaande uit vier afleveringen, volgen we Tim en de Deense filmmaker Lukas Valentin bij het filmen van een full-length documentaire die in het voorjaar van 2021 zal verschijnen. De documentaire laat Tim’s interessante reis als muzikant en globetrottende songwriter zien.

Op Spotify heeft Tim de 15 miljoen streams overschreden en op Deense nationale radiostations heeft hij meer dan 3200 airplays gehad. Naast zijn eigen muziek draagt hij ook als songwriter bij aan releases van o.a. Mags, Liberty, Go Go Berlin, Sick Individuals en the Kill Buzzbee. Een leuk feitje is dat hij de stem van Justin Timberlake verving in de Deense versie van de DreamWorks-animatie musical ‘Trolls World Tour’.

Met ‘Comeback’, en de aanstaande release van zijn debuutalbum, begint Tim 2021 met hernieuwde hoop en de kans om een mogelijk verloren vriendschap te redden.

Beluister ‘Comeback’ via: https://frontl.ink/zbvmmae De single en het album komen uit via Iceberg Records.

Meer informatie:

https://www.facebook.com/timschoumusic/

https://www.instagram.com/timschou/

https://www.youtube.com/user/TIMSCHOUONLINE

https://twitter.com/timschoumusic

https://bio.to/TimSchou

About Jessica de Wal