Susanna brengt nieuwe single ‘Destruction’ uit met videoclip gemaakt door Belgische artiest Shazzula

Susanna brengt nieuwe single ‘Destruction’ uit met videoclip gemaakt door Belgische artiest Shazzula

De duivel kent al onze ondeugden, alle verleidingen en alle taboes. Je verlangens kun je dingen over jezelf leren, wat ook gemakkelijk een verslaving worden. “Hoe langer je naar de duivel verlangt, hoe moeilijker het is om te stoppen.” (citaat uit Le Tarot De L’Étoile Cachée van Sabat Magazine).

“The Devil, busy at my side, infects

The air with vague impalpable unrest;

I swallow it and feel it burn my lungs

And swell them with an endless guilty lust.”

(uit ‘Deconstruction’ van Susanna)

‘Destruction’ is de vierde single van Susanna’s nieuwe album ‘Elevation’. Het album bestaan uit 12 nummers gebaseerd op de gedichten van Charles Baudelaire. De videoclip van ‘Destruction’ is gemaakt door Shazzula en is opgenomen in Nederland en België tijdens de  winterzonnewende. Het is een stijlvolle, poëtische en donkere video die wordt begeleidt door piano en prachtige zang. De zwart-witte beelden passen als gegoten bij Susanna’s donkere, melancholische en mooie droevige muziekuniversum.

Susanna vertelt over Shazzula: “Shazzula is een geweldig begaafde beeldend kunstenaar, regisseur en muzikant uit België. Ik kwam haar werk voor het eerst tegen via haar heruitgave van Ruth White’s “Flowers of Evil” (ook een album gebaseerd op de poëzie van Charles Baudelaire) via het label Black Mass Rising. We hebben al eens eerder samengewerkt en voor het nummer “Destruction” stelde ik me voor dat de visuele handtekening van Shazzula mijn nummer zou verrijken. En dat heeft het zeker gedaan. Ik zou niet meer tevreden kunnen zijn met hoe deze video is geworden.”

Voor Susanna staan gebeurtenissen niet op zichzelf; elke creatieve handeling is een reactie op wat eraan voorafging. Deze gedachte vormt de basis van haar twintigjarige muzikale carrière. In zijn puurste vorm is dit denkbeeld terug te horen op het vorige jaar uitgebrachte album ‘Baudelaire & Piano’, gebaseerd op de teksten van ‘The Flowers of Evil’ van de 19e-eeuwse Franse dichter Charles Baudelaire. Het nieuwe album ‘Elevation’ is vervolg op dit album uit 2020. Susanna’s liefde voor het werk van Baudelaire groeit op de nieuwe release uit tot een creatieve ontdekkingsreis die tape recordings, spoken word en zang combineert. Het resultaat is een unieke muzikale conversatie die verschillende eeuwen en muzikale disciplines overbrugt. Zoals Susanna het uitdrukt: “het is een tijdreis door verschillende creatieve dimensies.”

 

About Jessica de Wal