Australische Hammond speler Lachy Doley naar Melkweg voor exclusieve clubshow op 30 mei

Australische Hammond speler Lachy Doley naar Melkweg voor exclusieve clubshow op 30 mei

Lachy Doley wordt ook wel ‘de Jimi Hendrix onder de Hammond spelers’ genoemd. Op donderdag 30 mei treedt de Australiër voor het eerst op in Amsterdam. Samen met zijn band zal hij naast nieuwe nummers van zijn meest recente album ‘Make Or Break’ ook bekende publieksfavorieten als ‘Gimme Some Lovin’’ en de Bill Withers-klassieker ‘Use Me’ spelen.

Tweede thuis

Lachy vertelt: “Ik kan niet wachten om in Amsterdam te spelen, de stad voelt als een tweede thuis voor mij. Ik verblijf altijd in de hoofdstad tijdens mijn Europese tours. Sinds 2015 speelden we met The Lachy Doley Group zo’n 30 shows in Nederland, maar nog nooit in Amsterdam. Ik ben gek op de Melkweg, sinds ik de zaal leerde kennen toen ik er jaren geleden optrad als toetsenist voor de bands Wolfmother en The Beautiful Girls. Ik heb veel zin om er nu voor eerst met eigen muziek op het podium te staan!”

Special guests

Lachy nodigt in Amsterdam ook een aantal special guests uit. De getalenteerde Nederlandse Hammond-speler Juulz Driessen zal een aantal nummers van ‘Make Or Break’ meespelen. Lachy en Juulz spelen tegelijkertijd op twee Hammonds; Lachy speelt zijn solo’s op een Whammy Clav en Juulz begeleidt hem op haar Hammond.

Virtuoos orgelspel, ruige gitaarriffs en gewichtige grooves

‘Make Or Break’ is het vijfde studioalbum van The Lachy Doley Group. Op het album is de live chemie voelbaar. Verwacht vurige bluesrock;  virtuoos orgelspel, ruige gitaarriffs en gewichtige grooves. De klanken van zijn ’57 Hammond C3 en 70’s Whammy Clavinet, zijn krachtige blues stem en teksten die recht uit het hart komen maken de liveshows van Lachy Doley en zijn band onvergetelijk.

Bootsy Collins, Glenn Hughs en Jimmy Barnes

Lachy wordt door grootheden als Bootsy Collins, Glenn Hughs en Jimmy Barnes geprezen als één van de belangrijkste blues en soul Hammondspelers ter wereld. Samen met zijn band die bestaat uit drummer Jackie Barnes en bassist Joel Burton speelt hij wereldwijd voor uitverkochte zalen en op belangrijke festivalpodia als Montreal Jazz en Bospop.

The Lachy Doley Group live in de Melkweg

Donderdag 30 mei 2018

Toegang: € 25,- plus lidmaatschap

Kaarten via: https://www.melkweg.nl/nl/agenda/lachey-doley-30-05-2019

Meer informatie:

www.lachydoley.com/

https://www.juulzmusic.com

www.amsterdammusicpromotors.com (EU & UK Booking)

About Jessica de Wal